УСЛУГИ
СПЕЦИЈАЛИСТИЧКА ОРДИНАЦИЈА ПО УВО. НОС И ГРЛО

Орл преглед

отоскопски преглед, предна риноскопија, орофарингоскопија

ТЛА

тонална лиминарна аудиометрија (мерење на слух)

Тимпанометрија

мерење на компијансата на мембраната и стапес рефлекс

Ендоскопски преглед

трет крајник, синуси, грклан и гласни жици

Инхалации

Инхалации

Аспирација на секрет од нос

Аспирација на секрет од нос

Екстракција на страно тело

Екстракција на страно тело од уво нос и грло

Предна тампонада на нос

При обилно крварење на нос

Земање брис

Уво, грло, нос, јазик и спутум

Испирање на уши

Одстранување на чепчиња од церумен и друга содржина од ушните канали

Тоалета на тонзили

Одстранување на партикули од храна заостанати во тонзиларните крипти

Интрамускулна и интравенска терапија

Интрамускулна и интравенска терапија

Тоалета на носна празнина

Испирање на содржина од носни ходници со Sol.NaCl 0,9%

Домашна посета

Домашна посета
Оставете име и презиме за контакт

Закажете термин

Со пополнување на податоците од контакт формата можете да закажете термин за преглед и/или консултација. Оставете ги вашите податоци, а ние ќе ве контактираме.

ПЗУ Д-р. Малинова © Сите права задржани