НОВОСТИ
СПЕЦИЈАЛИСТИЧКА ОРДИНАЦИЈА ПО УВО. НОС И ГРЛО

НОВОСТИ

nastinka

Настинка, Грип или Алергија?

November 5, 2021
Симптоми Настинка Грип Алергија Covid-19 Температура Ретко, до 38,5°c Често, помеѓу 38 i 39 °c, понекогаш и повеќе кај малите деца Не Често Главоболка Ретко…
otitis media img

АКУТНО ВОСПАЛЕНИЕ НА СРЕДНО УВО КАЈ ДЕЦА

November 4, 2021
Кога се зборува за воспалено уво воглавно се мисли на акутно воспаление на средно уво. Акутно воспаление на средно уво е честа инфекција кај деца…
5

Otitis Externa (Пливачко уво)

October 28, 2021
Во пресрет на летото, плажите и капењето во езерата и морињата Ви препорачувам пред да одите на одмор да го посетите Вашиот оториноларинголог. Зошто? Затоа што…
3

Rhinitis Allergica (Алергиски Ринитис)

October 28, 2021
Алергиските   болести се најчестите хронични болести во Европа со тенденција на постојан раст поради што претставуваат важен здравствен и социјален проблем.Се смета дека во најскоро…

ПЗУ Д-р. Малинова © Сите права задржани