ЗА НАС
СПЕЦИЈАЛИСТИЧКА ОРДИНАЦИЈА ПО УВО. НОС И ГРЛО

Д-р. Маринела Малинова

Специјалист Оториноларинголог

 • Образование

  • 2004 год. Дипломира на Медицинскиот факултет во Скопје
  • 2008-2012 год Специјализација по ОРЛ на Универзитетска клиника за уво, нос и грло на Медицински факултет во Скопје

 • Дополнителна едукација и обуки

  • 2009 год. Естетска и функционална хирургија на нос, ОРЛ и Клиника за хирургија на глава и врат, “Ребро”, Загреб.
  • 2011 год. Едукативен курс и работилница за Ларингомикроскопска хирургија – Медицински факултет, Нови Сад.
  • 2011 год. Курс по Отологија на тема тимпанопластики ОРЛ Клиника, Скопје
  • 2012 год. III Конгрес на Оториноларинголози на Македонија
  • 2016 год. Риноалерголошка работилница – Сенигалија, Италија
  • 2017 год IV Македонски ОРЛ конгрес со интернационално учество
  • 2017 год. Светски ОРЛ конгрес во Париз, Франција.
  • 2017 год. Европски ОРЛ конгрес во Барселона, Шпанија
  • 2018 год. Балкански ОРЛ конгрес во Варна, Бугарија (учество како предавач)
  • 2019 год. Балкански Ринофорум Белград, Србија.
  • 2019 год. Европски ОРЛ конгрес во Брисел, Белгија.
  • 2021 год. Европски ринолошки и алерголошки конгрес ERS, Солун

 • Работно Искуство

  • 2007 – 2008год. ПЗУ Неуромедика, Скопје
  • 2008 – 2012 год. Специјализација по ОРЛ - Универзитетска Клиника за уво,нос и грло при Медицински Факултет во Скопје
  • 2013 – 2019 год. Неуромедика Хоспитал, Скопје
  • 2019 – 2021 год. Оне Хоспитал, Тетово
  • 2021 год. ПЗУ Д-р Малинова,Скопје

Моника Поповска

Медицинска Сестра

Сашка Тасевска

Медицинска Сестра

ПЗУ Д-р. Малинова © Сите права задржани